cancel

CASE

Zespri - "Een totaal concept."

Een totaal concept.

Op zoek naar een duurzaam alternatief

Zespri, wereldmarktleider in kiwifruit, contacteerde ons met een simpele vraag; hun verpakking groener maken. En dan hebben we het niet over de kleur. De kiwiverpakking bestond namelijk uit een kartonnen bakje met een plastic afscherming. Hoewel de plastic krimpfolie perfect is om kiwi’s te verpakken, heeft ze teveel negatieve milieueffecten. Ze past dus niet in het duurzaamheidskader van Zespri.

Plasticvrije verpakking

Een plasticvrije verpakking? Dat is voor ons geen enkel probleem. Tijdens een intensieve samenwerking met Zespri ontwikkelden we een mono materiaal verpakking in karton. Die is 100% biologisch afbreekbaar. Zo krijgen de kiwi’s een extra groene toets.

 

Efficiëntere verpakkingslijn

Nadat de nieuwe Zespri verpakking op punt stond, werd de verpakkingslijn onder handen genomen. Vroeger moesten werknemers alle doosjes handmatig vouwen. Nu voert een machine het vouw- en sluitwerk uit. Volledig automatisch. Dat bespaart enorm veel tijd. En omdat alles ter plaatse gebeurt, dalen de transportkosten. Tenslotte laat deze automatisatie toe om in de toekomst de productie eenvoudig op te schalen.

Wij denken mee

Dit project was enkel mogelijk dankzij een diepgaande partnership tussen Van De Velde Packaging en Zespri. Philip Marechal, hoofd supply chain Europa en Noord-Amerika, vat onze aanpak perfect samen: “We hebben het gevoel dat we samen iets willen opbouwen naar de toekomst toe.”

Als verpakkingsspecialist is het onze taak om mee te denken met onze klanten. Welke uitdagingen zijn er? Wat kan er beter? Hoe optimaliseren we alle processen?

Het eindresultaat mag gezien worden. De nieuwe kiwiverpakking en verpakkingslijn geven de ambitie van Zespri om hun positie als marktleider te versterken een duwtje in de rug – en dit met aandacht voor het milieu.

Interesse in wat Van De Velde Packaging voor jou kan betekenen?

Contacteer ons
van de velde packaging