cancel

Over Van de Velde Packaging

Expert in ecologische kartonnen verpakkingsoplossingen

De Van De Velde Packaging Group is fabrikant van ecologische, kartonnen verpakkingen. Al sinds 1939 leveren wij kwalitatieve verpakkingsoplossingen in diverse sectoren. Naast het produceren van kartonnen verpakkingen bieden we ook verpakkingsmachines. Zo staan we onze klanten bij in de uitwerking van het volledige verpakkingsproces.

close_fullscreen

Ons verhaal begint in 1939, toen Pieter Van de Velde zijn allereerste kartonnen verpakkingen ging produceren voor lokale lingerie- en schoenateliers in Schellebelle.
De combinatie van passie, vakmanschap en ondernemerschap zorgden ervoor dat het bedrijf van Pieter Van de Velde al snel uitgroeide tot een gevestigde waarde en een echt kwaliteitskeurmerk behaalde in de markt!

van de velde packaging

Betrouwbare partner met persoonlijke aanpak

Van De Velde Packaging is vandaag nog steeds een familiebedrijf. De voorbije 80 jaar groeiden we uit tot een internationale groep met 17 vestigingen. Ondanks die exponentiële groei blijven we trouw aan de waarden en ambities waarmee Pieter Van de Velde jaren geleden het bedrijf oprichtte.
Een betrouwbare en flexibele partner zijn in hoogwaardige verpakkingsproducten en -diensten is nog steeds onze prioriteit. We zijn continu op zoek naar nieuwe technologieën om producten nog beter, mooier, efficiënter en duurzamer te verpakken. Resultaat is een brede knowhow en een compleet dienstenpakket in papieren verpakkingen.
Net zoals jaren geleden kiezen we bewust voor een informele cultuur waarin snel en efficiënt geschakeld wordt. Respect voor de mensen waar we mee samenwerken, zowel intern als extern is hierin van fundamentele waarde.

Van De Velde staat voor…

Betrouwbaarheid
Duurzaam handelen
Ondernemend
Expertise

Meer dan alleen verpakken

De klimaatproblematiek doet de roep naar milieuvriendelijke verpakkingsoplossingen toenemen. Met recycleerbare kartonnen verpakkingen hebben we een passend antwoord op het overmatige en schadelijke plasticgebruik. Bovendien werken we samen met onze klanten productverpakkingen uit die naadloos in het logistieke proces ingepast worden.

Een goede verpakking kan van alles omvatten. Een goede verpakking…

…springt in het oog en brengt jouw merk op de gewenste manier over

…houdt je producten langer vers

…beschermt je product tegen schokken, vocht, ongedierte, …

…is makkelijk te stockeren, vervoeren en uit te stallen

…is eenvoudig te openen

…is makkelijk recycleerbaar

De mogelijkheden zijn haast eindeloos. Jij bepaalt welke aspecten voor jou het belangrijkst zijn. Wij bedenken, ontwerpen en produceren de juiste verpakking(soplossing).

Meer over onze aanpak

Onze geschiedenis

Al enige tijd bezig met verpakkingen

1939

Pieter Van de Velde richt ‘Cartonnage P. Van De Velde’ op in toenmalig Schellebele (nu Wetteren), waar ook vandaag nog de hoofdzetel van het bedrijf ligt. De focus ligt voornamelijk op kartonnen dozen voor de lokale schoen- en lingerieateliers.

history van de velde packaging

1963 - 1992

José Roman, de schoonzoon van Pieter stapt in het bedrijf en neemt later samen met zijn vrouw, Jacqueline, het bedrijf over. In 1987 stapt ook kleindochter Dominique in de onderneming en in 1992 volgt haar man Philip. Anno 2021 zijn zij nog steeds actief in het bedrijf.

history van de velde packaging

2008

De vestiging in Wetteren wordt getroffen door een brand. Er wordt een gloednieuw gebouw opgetrokken met de nodige verwijzingen naar het rijke verleden van Van De Velde.

history van de velde packaging

2021

Anno 2021 zijn zij nog steeds actief in het bedrijf, samen met hun kinderen. De Van De Velde Packaging Group telt ondertussen 15 vestigingen, verspreid over Europa. De ambitie om de internationale referentie te worden in kartonnen verpakkingsoplossingen staat nog steeds op scherp.

van de velde packaging