cancel

Onze technieken

Van prepress tot in-line labeling

Wij zijn uitgerust met een uitgebreid machinepark en een deskundig team. Daarmee zijn we in staat aan zowat elke paper-based verpakkingsbehoefte te voldoen.

Productontwikkeling en prepress

VERPAKKING ONTWERPEN EN UITPLOTTEN
Op basis van jouw verpakkingsbehoefte maken wij een ontwerp. Dat wordt via een CAD-CAM systeem in 3D uitgetekend om jou een waarheidsgetrouw beeld te geven van de finale verpakking. Aan de hand van jouw feedback wordt dit ontwerp verfijnd in vorm en functionaliteit. Dit voorontwerp maakt het bespreken en finetunen makkelijker. Bovendien worden zo kostbare fouten vermeden.

PREPRESS
Onze prepress-afdeling ontleedt elke ontvangen file op druktechnische haalbaarheid. Wij zoeken steeds naar de meest optimale oplossing, qua vormgeving en functionaliteit. Dat laatste hangt af van de doelen van jouw verpakking.

 

Drukken

Van De Velde Packaging beschikt over offset-persen tot 7 kleuren. Naast opbouw full colour en PMS is er ruimte voor klantspecifieke kleuren. Elke gewenste kleur is mogelijk. Ons colour management systeem zorgt ervoor dat de kleuren exact overeenkomen met de kleuren van de goedgekeurde drukproef. De gedrukte vellen worden razendsnel gedroogd (IR- en/of UV-droging) en verder verwerkt. Zo realiseren we een hoge doorloopsnelheid. Om de verpakking nog meer uitstraling te geven, kunnen we de gedrukte vellen voorzien van 26 verschillende afwerkingen. Onze persen op klein en groot formaat garanderen bovendien een grote flexibiliteit qua ordergrootte.

 

Warm- en koudfolie

Bepaalde productverpakkingen vragen om een luxueuze uitstraling. Onze foliemachine biedt onbegrensde mogelijkheden. Dankzij hot of cold foil stamping maken we van jouw verpakking een echte blikvanger, bijvoorbeeld door deze te voorzien van goud-, zilver-, hologram- of metallic-folie in een waaier aan kleuren.

 

Stansen & pregen

Voor de uiteindelijke verwerkbaarheid van jouw verpakking is vakkundig stanswerk essentieel. Met geavanceerde stanstechnieken geven we jouw verpakking een extra dimensie. Denk hierbij aan vensteruitstansing of preging (reliëfdruk) van een logo. Maar ook een trekstrook of perforatie behoort tot de mogelijkheden.

 

Vensteren

Vensteren is het aanbrengen van een (transparante) folie in een verpakking. Deze techniek zorgt ervoor dat het product niet direct met het karton in contact komt en het product vanaf de buitenkant zichtbaar blijft. Qua vorm, grootte en positionering van het venster heb je volledige keuzevrijheid. Ook behoort het aanbrengen van bijvoorbeeld spiegel- en magnetronfolie tot de mogelijkheden.
De pick & place technologie die toegepast wordt maakt het mogelijk om voorgestanste en voorgerilde vensters te plakken. Zo kunnen verschillende types vouwdozen met 3D vensters worden gerealiseerd.

 

Vouwplakken

Vouwplakken verruimt de verpakkingsmogelijkheden. Kies uit langsnaad, autolock, 4-punt, 6-punts of speciale verlijmingen. Verpakkingen worden in onze plakafdelingen gevouwen, geplakt en vervolgens verpakt voor transport.

 

In-line labeling

Tijdens het vouwplakproces kunnen we diverse soorten tags (zoals elektronische artikelbeveiliging) aanbrengen in jouw verpakking. Dit biedt uitkomst om diefstalgevoelige producten nagenoeg onzichtbaar te beveiligen. Daarnaast kunnen we jouw verpakking voorzien van stickers en booklets. Je ontvangt kant-en-klare, door ons al gelabelde verpakkingen. Hiermee bespaar je tijdrovende handelingen en tegelijk tijd en geld in het verpakkingsproces.

 

Vertel ons over jouw verpakkingsbehoefte

afspraak aanvragen
Contactpersoon bij Van de Velde Packaging
van de velde packaging